mentua aku sporting
Penulis :
Rabihah Nur Ridhuan
RM25.9
SINOPSIS

Disebabkan dendam, hidup Hannah Sofia terhimpit. Siapa sangka, seorang lelaki yang dipanggil papa sanggup menjual dirinya hanya disebabkan dendam. Dendam Hanif kepada sepupunya, Rayyan pula memerangkap Hannah Sofia kepada sebuah perkahwinan yang tidak dirancang. Status Hannah Sofia yang meragukan membuatkan Rayyan menganggap gadis itu yang telah memerangkap dirinya sendiri untuk berkahwin dengan Rayyan. Lalu Rayyan melayan Hannah Sofia dengan buruk.

Namun Hannah Sofia beruntung kerana mempunyai ibu mentua yang cukup sporting. Dia tidak pernah memandang kisah silam menantunya itu. Sebaliknya dia memberi sepenuh sokongan untuk mencetuskan keharmonian dalam rumah tangga anak dan menantunya itu. Dia jugalah yang menjadi ’mastermind’ dalam setiap projek untuk memikat hati Rayyan. Dan tatkala baru sahaja Hannah Sofia mahu mengecapi kebahagiaan dalam rumah tangganya, kedua-dua lelaki itu datang semula dalam hidupnya untuk melunaskan kembali dendam mereka sehingga hampir mengorbankan rumah tangganya.

Dapatkah Hannah Sofia mengecapi kebahagiaan dalam rumah tangganya? Bagaimanakah Hannah Sofia dapat menyelamatkan diri daripada dendam papanya?

DIALOG

“Ah, harap badan aje gagah perkasa, tapi nak angkat beg sendiri pun malas! Ada ke disuruhnya perempuan buat kerja macam ni! Tak macholah!” – Hannah Sofia

“Seorang lelaki macho sanggup mintak maaf kepada isterinya. Machokan abang?” - Rayyan

“Sebagai isteri, Hannah kena faham perangai Rayyan. Kena pandai ambil hati. Kalau Rayyan tengah marah, jangan melawan. Kalau tak, pergaduhan antara kau orang berdua akan jadi lebih teruk lagi. Sebenarnya Hannah, lelaki ni akan berlembut kalau perempuan berlembut dengan dia.” - Hajah Salamah.

KATEGORI
Novel
ISBN
978-967-446-001-3
TARIKH TERBIT
31 Mei 2014
MUKA SURAT
624
BERAT
BERAT :0gram
KOMEN
TOP 3 SERAM
    TOP 3 THRILLER
    TOP 3 KIDS PRIMA
      KALENDAR BUKU PRIMA