SENARAI ARTIKEL
 • A Darwisy kongsi bagaimana minat menulis sejak zaman sekolah buatkan novel seramnya dijadikan filem
  03/18/2019

 • IBU NAK ANAK CEPAT PANDAI : MUNGKIN 6 TEKNIK ORANG JEPUN DIDIK ANAK INI BOLEH BANTU.
  03/13/2019
  BANYAK cara untuk mendidik personaliti anak-anak. Ada menggunakan pelbagai kaedah dan pendekatan semata-mata mahu memberikan yang terbaik buat anak-anak. Salah satu teknik yang mula di pratikkan di Malaysia ialah SHICIDA METHODS , iaitu kaedah mendidik anak-anak berfikir menggunakan otak kanan yang diajar oleh orang Jepun.
 • KISAH HUTAN AOKIGAHARA, JEPUN
  03/12/2019
  Bagi segelintir orang, hutan adalah tempat cukup menenangkan tetapi bagi sebahagian yang lain, ia boleh menjadi sesuatu yang menakutkan terutama apabila dikaitkan dengan tempat penginapan makhluk halus. Sebuah hutan di Jepun, Aokigahara atau dirujuk juga sebagai Laut Pokok yang terletak di kaki Gunung Fuji perlu dielakkan kerana didakwa penduduk serta pelancong banyak berlaku fenomena luar biasa di kawasan berkenaan.
 • 5 PANDUAN MEMUPUK ANAK SOLAT
  03/08/2019
  Sabda Nabi Muhammad SAW di dalam Riwayat Abu Daud yang bermaksud, “Suruhlah anak-anak kamu bersolat ketika mereka berusia tujuh tahun, dan pukullah dia kerana meninggalkan solat ketika berusia sepuluh tahun”.
 • 10 Muzium Paling Ngeri dan Menggerunkan di Dunia
  03/08/2019

 • GRAB
  03/04/2019
  Grab adalah servis e-hailing yang dicipta oleh anak Malaysia sendiri. Grab memudahkan kita untuk menempah servis hanya dengan menerusi smartphone (telefon pintar). Jadi, permintaan (demand) untuk servis ini semakin meningkat dari hari ke hari. Namun, banyak kisah yang terjadi melibatkan Grab. Antaranya, pemandu Grab sering diganggu dengan makhluk selain manusia. Dulu, kita selalu mendengar pemandu teksi diganggu oleh penumpang misteri. Kini, pemandu Grab juga tidak terkecuali.
 • MOMO CHALLENGE KEMBALI; Kali Ini Tikam Leher Pula
  02/27/2019
  Baru-baru ini di Argentina, seorang budak berumur 8 tahun telah tercedera setelah mendapat arahan dari Momo agar mencederakan dirinya dengan pisau. "Momo suruh anak saya ke dapur ambil pisau dan tikam lehernya," cerita ibu kepada kanak-kanak tersebut.
 • MEMILIH BUKU : PILIHAN ANAK-ANAK ATAU PILIHAN IBU BAPA?
  02/26/2019
  Buku merupakan sumber ilmu dan pembelajaran buat anak-anak kita. Mendidik anak mencitai buku sejak dari kecil amalan yang bagus. Di antara kehendak anak-anak dan kehendak ibu bapa mana yang penting dalam memilih bahan bacaan atau bahan pembelajaran anak-anak.
 • JADIKAN MEMBACA BUKAN LAGI SUATU PAKSAAN BAGI ANAK-ANAK.
  10/17/2018
  Bila suruh anak-anak membaca mesti beribu alasan yang diberikan. Jika kena caranya insya-Allah anak-anak tidak akan berasakan membaca itu sesuatu yang tidak menyeronokkkan. Jom cuba tips yang kami berikan, belum cuba belum tahu.
 • Keris jiwa Melayu dan Nusantara
  09/27/2018
  Keris adalah senjata yang menjadi simbol kekuatan orang Melayu dan sebahagian besar masyarakat di Nusantara.
KATALOG MILIKI SEGERA ! Dapatkan buku baru dan tawaran istimewa bulan ini.